Топ 10 съвети за грижи по бебето

Като се грижите за новородено бебе определено е трудна задача. Това е онази частица от живота, която не може да се сравнява с никое друго щастие, което можете да получите. Определено обаче гледането на бебе иска постоянство и често е много напрегнато.

Ето някои съвети, които ще ви помогнат във вашата задача, а именно:

Съвети за отглеждане на бебе!

  1. Хранете бебето си с майчиното мляко

Новороденото бебе не се нуждае от нищо, отколкото майчиното мляко. Веднага след като една жена става майка, тя естествено започва да произвежда мляко. Уверете се, че бебето ви получава всеки 2 до 3 часа нужната му храна.

  1. Натиснете, след хранене

Бебетата често повръщат малко от млякото след всяко хранене. Поради това е важно да се изправи и потупа по гръбчето, отново за няколко пъти, така че млякото да се установи и шансовете за повръщане да са сведени до минимум.

  1. За да се предотврати дъвчене на пръста

Почти всяко новородено бебе развива навика на дъвчене или смучене на палеца рано или по-късно. Трудно е да се отървете от този навик. Най-доброто, което можете да направите е да се опитате да общувате с бебето и да й казвате, че това не е добро нещо. Отделно от това, има някои играчки, които са на разположение на пазара и могат да залъжат бебето. Те ще ги смуче вместо ръката или кърпата. Това ще бъде по-хигиенична опция.

  1. Масаж на бебето за по-добро развитие

Образуването на маса на новороденото бебе е задължително. Бебето трябва внимателно да бъде масажирано с масло за около 30 минути всеки ден. Масажът трябва да се прави във всички части на тялото, особено на костите.

  1. Играчките помага в психичното развитие на бебето

Когато бебето расте и е на няколко месеца е добра идея да се въвеждат някои малки играчки за бебето. По този начин, бебето ще стане по-внимателно към играчките, а това е един добър начален учебен процес!

6 Насърчаване на бебе

Важно е да се насърчи бебето във всичко, което прави. Въпреки, че почти не може да разбере това, което се опитвате да комуникирате, все пак е важно да се запазите на насърчаването в малките действия, например усмивка. Това ще ви помогне да се развие първоначалната комуникация с детето си.

  1. Играйте с бебето

Опитайте се да се играете с бебето, колкото можете. Вземете бебето в ръцете, дръжте бебето често, водете го в парка, гушкайте го и дори го карайте да бъде по-активно.

  1. Избягвайте памперси, заложете на пелени

Според разпространеното схващане, памперсите не най-подходящото решение за вашето бебе. Те със сигурност ще направят работата лесна, но новороденото бебето няма да ги намери за удобни, тъй като те не са много приятелски настроени към меката бебешка кожа. Ето защо, се опитайте да сменяте кърпите толкова, колкото се налага, за да избегнете памперсите, поне за първите шест месеца.

  1. Бъдете внимателни към храната

Трябва да се помни, че бебетата не се нуждаят от нищо друго, освен майчино мляко през първите шест месеца. След това, можете да започнете да давате на бебето полу твърда храна и течности, след консултация с лекар. Вие трябва да бъдете много внимателни с храната като нещо, което не е смилаемо и може да създаде сериозни здравословни проблеми на бебето ви.

  1. Използване присъствие и дух

И накрая, трябва да сте внимателни към детето и да се опитвате да разберете изискванията на вашето бебе, за да развие здравия си разум. Не може да има друга алтернатива за присъствие на духа, така че да го използвате толкова, колкото можете и вашето бебе със сигурност ще осмисля възрастта!

You may also like