Забележителностите на Пелопонес в Гърция

Има места под синьото небе, които си струва да бъдат видени поне един път в човешкия живот. Гърция е популярна туристическа дестинация, която е дарена със стотици такива. Едно от тях е Пелопонес. Ето и някои от най-впечатляващите й забележителности:

Нафплио

Разположен на брега и известно пристанище, този исторически град предлага прекрасен изглед към океана, както и съвременен гръцки, селски живот. В него могат да се видят старинни градски площади, тротоарни кафенета, очарователно украсени домове и атмосфера обвита в 400 годишната история на старинна крепост. Ако сте любител на историята, историческите места като венецианската сграда и площад Синтагма, къщи археологически музей на града, с гама от експонати от византийски, римски и османски влияния ще направят силно впечатление. Посетителите, които се нуждаят от почивка могат да се отправят до бряг Карадона, закътан, пясъчен плаж с прекрасна гледка.

Брегът Симос

Малкият остров Елафонисо е домакин на брега Симос, често наричан от местните жители като най-добрия плаж в Пелопонес. Най-чистата вода отразява аквамариновото небе в рамките на фини, пясъчни плажове. В зависимост от времето на годината, които посещавате Гърция, пътуване до морето, с хладни бризове и освежаващи температури на водата, осигуряват добра противоотрова за топлото слънце. Защитеният залив е популярен с каяк, гмуркане и възможности за плуване.

Микена

Преди четири хиляди години тази цивилизация създава щателно оформен каменен блок, който се съхранява в отлично състояние и до днес. Руините на Акропола, който някога е бил дом на легендарния цар Агамемнон и съпругата му, гробница, останки от крепост на фона на овощни градини в долината и маслините са идеална гледка за всеки гост. От тук можете да се насладите на спираща дъха оформления на града. Една смесица от модерни плодородни ниви и високите планински върхове. Добра представа за живота на хората, които са живели тук, може да се намери в Археологическия музей в Микена, разположен на малко повече от миля от руините.

Мистра

Разположен навътре от брега в южната част на Пелопонес регионът и в рамка от високите върхове на планината Тайгетос, Мистра има магически въздух. Тук се намира дворец на самия хълм, оранжеви керемиди покриви византийски църкви и прекрасен изглед към планината, под която се разполага тучна зелени долини. Градът служи като столица на Пелопонес в 14-та и 15-ти век, управляван от роднини на византийския император. Някои от сградите, все още разполагат с богати стенописи, датиращи от преди няколко стотин години. За да се насладите на най-добрата спираща дъха природни гледки, можете да направите екскурзия по пътеките, да видите водопади и паркове. Районът е известен със своите маслини, вкусна храна, включваща местни продукти.

Епидавър

Сензационни руините на този огромен театър са почти напълно непокътнати. Това чудо на древното инженерство все още помества до 14,000 души, а публиката му може да чуе звука на цялата възможна акустика в театъра. В близост има музей, който разполага с информация за изграждане на театър, както и историята на Епидавър и неговата известност като център за лечебните изкуства в древни времена.

You may also like