Какво се случва, когато едно легло е прекалено меко

Матракът, който е прекалено мек може да кара тялото да се чувстват прекрасно, когато първоначално легнете в него. Усещане за пътуване върху облак е като истинска приказка преди сън и доброто представяне. Но често през нощта, тялото ви ще се отпуснете и ще потъне в леглото. В случай, че на леглото му липсва подкрепа, това може да допринесе за намаляване на болки в гърба, както на гръбначния стълб, придружено по естествено изравняване, или в резултат на липса на чувствителност или изтръпване на крайниците, поради притискане на нерви.

Когато едно легло е прекалено твърдо

Една фирма за матраци Тед с мека основа дава някои общи препоръка за хора, които страдат от болки в гърба. Въпреки това, прекалено твърдият матрак има подобен ефект в някои отношения като, че е прекалено мек, принуждавайки тялото да съответства на твърдата повърхност. Всичко това допринася за подравняване гръбнака. Ако леглото, че се чувства твърде трудно може да предизвика дискомфорт около точките на натиск. Това трябва да бъде съобразено и с двамата партньора, в случай, че става дума за избор на матрак за спалня.

Когато едно легло е твърде старо

По същия начин, в един матрак, който е много стар може да липсва жилавост на контура и адекватно да не може да осигури подкрепа. С течение на времето, пружините губят способността си да се съвземат. Пяната и пълнежът са склонни да компресират и омекотяват и износени слоеве, а те от своя страна да доведат болка и налягане в конкретни точки. Всичко това се взема под внимание за подобряване качеството на движение.

Изследвания показват още, че дълбоките отпечатъци в матрака са свързани с провокиране на по-висока болка.

Средната продължителност на живота за легло е 7 до 8 години, но някои може да се наложи да заменят и по-рано своите легла, в зависимост от по-ниски качествени материали и по-бързо износване.

You may also like