Премахване на мазни петна от винилова настилка

Като цяло, колкото по-скоро вземете мерки за един разлив, толкова по-лесно ще бъде да се премахне.

Никога не е приятно да се открият стари засъхнали петна по пода, въпреки, че често се случва, ако той е бил скрит под килим.

Забележително е колко траен и устойчив може да е един инцидент станал върху вашия естествен паркет корк, за който вече сте забравили. Уви след време той може да бърка в очите ви като трън.

Добрата новина е, че ако разполагате с винилова настилка е относително лесно да се почиства. В най-лошия случаи, премахването на масло ​​било то масло или маргарин, останали от готвене, зехтин, дресинг за салата или фъстъчено масло – може да изисква няколко стъпки, но това няма да се разваля вашия винилов паркет за дълго. И в крайна сметка, може да върнете облика на подовата си настилки. Ето как:

Остържете петното около ръбовете с ръба на лъжица. Повдигнете колкото можете.

Поръсете малко сода за хляб или царевично нишесте върху петното. Нека содата или царевично нишесте попият върху петното в продължение на 20 минути, така че да спомогнат да съборите по-лесно маслото.

Поръсете засегнатата площ с малко вода и го изтрийте с мека четка. Избършете областта с хладка вода, след това измийте мястото с мек сапун и вода.

Нещата от които ще се нуждаете:

Лъжица

Чисти парцали

Сапун

Вода

Кофа

Сода за хляб или царевично нишесте

Мека четка

Съвет:

Проверете насоките дадени от производителя, относно използването на „парцала за блясък“ продукти и полиращи препарати.

Виниловите настилки са трайни, защото обикновено се състоят от четири слоя: един труден, уретан слой, който е устойчив на надраскване; ясен, защитен филм слой, който предпазва от разкъсвания и длета; печатен дизайнерски слой; и структурен поддържащ слой, който осигурява здравина и издръжливост. И все пак, виниловата настилка не е напълно непроницаема. Прах, мръсотия и особено пясък с течение на времето могат да повредят вида й. Ето, защо, за да удължите живота и да създадете елегантност, трябва да метете редовно, измивате около веднъж седмично и поставяте килими или пътеки.

You may also like