5 начина за поддържане на екип за ефективно SEO

Може да смятате, че сами бихте се справили със СЕО на вашия сайт, но ние ще ви кажем, че това не е никак лесна задача. В едно SEO, трябва да се съобразят десетки неща и подобно н часовниковият механизъм, всичко трябва да заработи в хармония, за да има положителен резултат. Ето, защо избрахме да предложим направа на сайтове и тези стратегии, за да запазите вашият SEO екип да работи възможно най-ефективно:

  1. Формално документирайте стратегията си отгоре-надолу. Първата стъпка е формално документиране на стратегия за SEO. Това означава, очертаване на целите, вашите намерения, вашите стандарти на марката, по начина, по който се надяваме да се поставят всички тези парчета заедно. За целта трябва да определят ясни очаквания за изпълнение и резултати, както и да се изяснят отговорностите на различните отдели, дори и тези, извън вашия специален „SEO екип“.

Целта на този документ е не само да се изясни собственото виждане, което е важно, но и да има някакъв вид колективна справка, че всички ваши членове на екипа могат да имат достъп по всяко време. В случай на съмнение, всеки член на екипа може да се консултира с това парче и да се надява, да намери пряк отговор на своите въпроси за това как да се процедира.

  1. Да се посочат ясни индивидуалните отговорности с гъвкавост. Важно е също, да се работите с всеки член на екипа, за да се определят очакванията и да се набележат ясно и точно целите. Има много място за припокриване в една стратегия SEO; например, може да има объркване по въпроса дали това е вашето съдържание, място за мениджър и пр. Това в най-добрия интерес се идентифицират евентуално, активно и окончателно.

Единственото предупреждение за това е, че трябва да се позволи известна гъвкавост, възможност за договаряне, делегиране и адаптиране с течение на времето.

  1. Използвайте софтуер за различни платформи, за да се позволи ефективна работа от разстояние. Повечето съвременни предприятия имат някакво ниво на гъвкавост, когато става дума за работа на място. Работниците често работят от дома си, от кафенетата, или най-малкото да използват няколко устройства в офиса. Стартирайте вашия проект с изработка на онлайн магазин. Ако се локализира всеки член на екипа за едно устройство или местоположение, може веднага да компрометирате тази ефективност. Вместо това, изберете продукти, които дават възможност за използване на различни платформи и поддържа личния живот, данните на клиентите, проекти и т.н.. По този начин, вашия екип може да работи практически отвсякъде по изключване на всяко устройство и вие никога няма да страдате от прекъсване на работата.
  2. Създайте лесни канали за комуникация. Живеем в една славна епоха на комуникация; има десетки канали за отбор и комуникация, които включват телефонни разговори, видео разговори, чатове, текстови съобщения и имейли често включващи най-често срещаните видове. Вие очевидно искате вашият екип да е общува ефективно помежду си, така че да установи свободни правила за това как и кога да се използва всяка среда.
  3. Няма значение колко трудно или колко внимателно сте изпълнили на тези тактики, те винаги ще бъдат уязвими във вашият SEO отбор за сео оптимизация на сайтове. Вашата цел не трябва да бъде съвършенство, което е непостижимо, а просто по-висока степен на оперативна ефективност. Не само ще имате по-голям шанс за постигане на дългосрочните цели, но също така ще увеличите максимално удовлетворяване на вашия екип.

You may also like