Как да се погрижим за дограма от pvc

Имате вече нова pvc дограма, но не знаете как да съхраните живота и за по-дълго. Докато вече сте наясно с въпросите около pvc дограма калкулатор, предлагаме ви и някои лесни тактики, за които е добре за знаете. Не мислете, че pvc е трудно за поддръжка или, че изисква специални и отнемащи много време грижи. Вижте за почистване от фирма в цялата страна.

Пазете от механичните действия.

Имайте ангажимента да я смазвате редовно в местата, където са частите на обкова. Проверявайте периодично гумените уплътнения.

Грижете се за отводнителните канали. В случаи, че на прозореца от pvc имате мрежа против насекоми в студените месеци я сваляйте, за да я съхраните за по-дълго.

Добре е, когато правите ремонтни дейности да я покривате с тиксо или фолио, а след това внимателно да го отстранявате, без да намесвате груби и остри предмети.

Свалянето на фолиото важи и за първоначалното и разопаковане, не повече от 10 дневен срок. Това се изисква, за да не залепне още по-здраво под влияние на атмосферните условия.

По отношение почистването на прозорците сами ще се убедите, че се извършва много лесно. Никога не използвайте силни и абразивни препарати.

Внимавайте да не надраскате повърхността, защото по следите ще се набива още по-силно и много мръсотията. Избирайте препарати, които са специално създадени за pvc дограма.

За да почистите стъклата на pvc прозорците, спазвайте инструктажа както при pvc дограма.

Добре е да обърнете внимание и да извършите правилно почистване и на гумените уплътнения.

Нужни са ви по-добри знания, за да съхраните еластичността им ги забърсвайте поне два пъти годишно само с вода и мека кърпа. В случай, че уплътненията на дограмата се напукат, втвърдят или разлепят, трябва да бъдат заменени от специалисти по поддръжката.

You may also like