Как да изберем матрак

Думата „ортопедия“ произлиза от гръцки. ortos. Тя е клон на медицината, включително научни изследвания, лечение и профилактика на постоянни деформации, гръбнака и крайниците.

Възглавницата за лечение на всякакви деформации на тялото и тяхното компенсиране предоставя възможности за ортопедично разполагане. Освен ортопедични възглавници за облекчаване болки в гърба и кръста има ортопедични матраци, ортопедични обувки, ортопедични корсети.

По-често с това название се използва за ортопедичен матрак, който позволява на човек да остане прав и да поддържа гръбначния стълб по време на целия път в легнало положение. Ефектът на „преки гръб“ се постига по различни начини и много от производителите обясняват подробно защо някои матраци са най-добрите в това отношение. В действителност, никой от самия матрак не може да се нарича ортопед! В това отношение се използва често представата за комплекс „, тялото на потребителя“ + „матрак“. Ето защо матракът трябва да се избира индивидуално. Представете си, пълен мъж, лежащ на мек матрак. Очевидно е, че хлътването на матрак в средата ще е очевидно. Същото се отнася и когато човек спи винаги на една страна. Тогава върху повърхността на матрака остава форма на „банан позиция“, която е вредна за гръбначния стълб.

Матракът няма да изкриви, гръбначния стълб и се извива в позиция. Затова е необходимо да се съпоставят физически характеристики и свойства на матрака.

You may also like