Как да организирате оцеляване на лятната градина

Независимо дали лятната почивка вече е тук! Време е да съберете багажа, да направите цялостно почистване на задния двор и да планирате озеленяването.

Ако времето все не е достатъчно, то има и фирми за почистване на дворове и парцели, които могат да свършат тази и много други дейности.

В противен случай, ето някои съвети за това как да се помогне на вашата градина да оцелее:

Мулчиране – то помага за запазване на влагата в жадната градина. За целта се прави изолационен слой върху горната част на почвата от борова кора мулч, органичен материал или камъчета, които да държат влагата в почвата, намалява се изпарението, задушава се всеки нов пласт и се подпомага растежа на плевелите, ако това е органичен мулч, ползата за почвата е още по-голяма.

Добавяне на тор ще гарантира вашата градина да е в топ форма и бавно ще се освобождава от торовете, когато сте далеч.

Задържане на вода ще помага на почвата да задържа влагата. Те се смесват чрез микс в почвата или присаждане преди засаждане и това ще направите дупки в близост до корените на определени растения. На тези места могат да се пуснат някои зрънца. Има и някои допълнителни продукти на пазара, които се продават с цел да задържат влагата на почвата и водата да остава по-ефективна.

За стайните растения е добра да се уверете, че имат подходяща канализация, иначе гният. Важно е да се определи, на колко сантиметра от повърхността на почвата изпълняват своето самостоятелно хранене. Когато са пълни с вода им е нужен период от до 2 седмици.

Помислете за засаждане на сухоустойчиви растения като сукуленти, кактуси и австралийски туземци, които придават форма и текстура към градината и изискват малко поддръжка.

В дългосрочен план погледнете към създаването на по-постоянна сянка в градината си. Поставете вашите саксийни растения на открито в двора.

Вероятно най-добрият и най-скъп вариант е да инсталирате автоматизирана система за вода. На теория няма да се налага да поливате градината си отново, но ако не е правилно поставена тях може да бъде загуба на време, пари и вода.

Ако моравата ви е жадна прикачите спринклерна система за поливане самостоятелно. Настройте да качва водата всеки втори ден в продължение на половин час през нощта. Ако всичко това ви се струва приятно и полезно, започнете с почистване на двор.

You may also like