Фън шуй за вилата

Вилата е вашето лично пространство за отдих и бягство от сивото ежедневие и претрупания график. Направете я съвършена с помощта на древното китайско изкуство Фън шуй.

Фън шуй започва от избора на подходящо място за живеене и завършва с последния детайл в дома ви. То се основава на съчетаването на природните елементи – огън, вода, земя, дърво, като добавя още един елемент – метал. Вярва се, че добрия баланс между тях отваря вратите на древната енергия Чи и осигурява хармония, разбирателство и спокойствие в дома.

За да организирате вилата според Фън шуй, трябва да започнете от почистването. Изнесете и изхвърлете всички стари мебели. Отървете се от всичко ненужно и се погрижете да внасяте само нови вещи, които носят символиката на природните елементи.

Металът играе най-важна роля във Фън шуй. Вярва се, че той най-силно привлича Чи и неговото присъствие е задължително. Металните капаци на вашите прозорци ще гарантират присъствие на този елемент във всяка стая. Друго добро решение е железен перваз за вътрешно стълбище, маса от ковано желязо, дори свещник.

Ако разполагате с голяма градина, това е мястото на водата. Наемете фирма да изреже и изчисти храстите от двора ви и направете малък басейн или фонтан. Барбекюто обаче, не поставяйте в близост до басейна. То олицетворява огъня, а тези два елемента са във вечен конфликт и ще предизвикат негативни емоции.

В къщата поставете саксийни цветя, олицетворяващи елемента дърво. Нека присъстват във всяка стая.

Естественият камък под формата  на подова настилка, облицовка или просто декорация ще символизира земята. Неговото място е в антрето и коридора. Погрижете се тези части от вилата да са максимално чисти и празни, това е мястото, през което Чи ще влезе в дома ви.

Присъствието на петте природни елемента във вилата ви, добрият баланс и съчетание между тях са гаранция за спокойствие, хармония и разбирателство. Но по-важно е, преди да ги поканите в дома си да се отървете от всичко старо, носещо чужди енергии. Изчистете и изхвърлете старите мебели и едва след това аранжирайте лично вашето пространство според традициите на фън шуй. Поканете Чи във вилата си и се насладете на пълноценен отдих там.

You may also like