Как да постигнете златната среда на отопление/охлаждане с климатици

С навлизането на съвременните климатици на пазара, отоплението и охлаждането на домове, офиси, промишлени и производствени сгради не е проблем за никой. Разходите за електро енергия обаче се покачват и това вълнува, както потребителите, така и еколозите.

За да е максимално полезен вашите климатици дд трейд Midea, научете се как да спестите от бюджета за електричество и безплатен монтаж:

Съхранете скъпият топъл въздух в къщата

Някои домове никога не се чувстват комфортно, защото топлината се произвежда вътре и излиза през стените и тавана. Климатикът запечатва, изолира и може да помогне за решаването на тези проблеми.

Ако пък ползвате парно с водна риза, то уверете се, че клапата на камина е затворена, когато камината не е в употреба и коминът не е отворен. Той може да смуче огромно количество затоплен въздуха от къщата.

Освен това, може да намалите използването на вентилатори, като вентилатори за баня или кухненски абсорбатор. Те могат да черпят топъл въздух от къщата. Не забравяйте да ги изключвате, веднага след като сте свършили работата.

В много двуетажни къщи, топлината разпределена на долния етаж се издига до втория етаж, където се прегряват стаите на горния етаж. В типичен сценарий, някой на долния етаж се нуждае от повече топлина, а някой на горния етаж отваря прозорец, за да си осигури охлаждане и вентилация. Полученият „ефектът“ е тегли се повече топъл въздух към горния етаж и се изпраща през прозореца, причинявайки по-голям разход за долния етаж. Това, разбира се, нарушава идеята за комфорт и не е подходящо за семейния бюджет.

Ако е възможно, опитайте намаляване на доставката на топлинна енергия до горния етаж. В крайна сметка, най-добрият начин за решаване на това е да инсталирате и зонирате отоплителна система, която използва автоматизирани амортисьори и контролира потока на топлина.

Научете повече тук: http://alfhildr.eu

Разгледайте интересна информация от този адрес: http://silviaro.eu

Това: http://gerhardde.eu може да ви е от полза

Топлина се издига и събира на тавана. Ако в дома ви има вентилатор на тавана, определен да се върти бавно, такъв може да се нагласи на режим леко бутнете и да затопля въздуха обратно в стаята.

Извлечете максимума от вашата система за отопление

Ако вашият дом се отоплява със система за принудително вкарване на въздух, климатик, такъв трябва да се обслужва редовно. Чистете филтрите или да ги заменяйте редовно на всеки месец или два.

Огромно количество топъл въздух може да бъде загубено, ако между отоплителните тръби има фуги. Също така не забравяйте, че всички тръби, преминаващи през неотопляеми области или тавана, трябва да са изолирани.

 

 

 

 

 

 

You may also like