Как ще изглежда слънчево оранжевият цвят в интериора

Оранжевият нюанс е цвят на слънцето. Той е считан за най-мощната енергия от цялата цветова палитра. Това е любим цвят на добродушните хора, многостранен, хармоничен и съчетава качества като сила, мощ, забава и релаксация. Но въпреки тези положителни качества, трябва и да знаете как да го използвате в интериора трябва да бъдете много внимателни.

Твърде силното му присъствие в интериора – оранжеви стени в крайна сметка могат да доведат до пренасищане на цвят и действат потискащо. Ако искате да подчертаете определени части от интериора е добре и да помните, че оранжевото е царят на акцентите. Неговите положителни страни обаче не свършват дотук.

Преди да сте се впуснали в аранжиране и преди старта на големия ремонт, научете за фирмите, които могат да са ви от полза с услугите си по:

DEPO.BG – извозване на мебели;

EVRO5.COM – за почистване на силно замърсени площи;

EVROSONDA.COM – ръчно сондиране на вода.

Защо да изберете оранжевият цвят за интериора:

Портокаловият цвят е нюанс, който символизира енергия, а употребата му трябва да е рационална и внимателно направена. Дизайнерите предпочитат да работят предимно с нюанси на този цвят. Много от тях започват от яростно към ярко, за повече мекота. Той може да бъде направен върху теракота.

Психолозите казват, че тази сянка е в състояние да подобри настроението и повишава ефективността. Този цвят не е студен и е широко известен със способността си да доминира над всички останали нюанси. Положителните качества могат да бъдат отнесени към други неговите свойства: визуално прави обемисти предмети;

Той стимулира мозъка и подобрява общуването, има благоприятен ефект върху храносмилателната система и положително показва общия тонус на организма;

Неговата комбинация с хладни нюанси, според дизайнерите е неприемлива.

You may also like