Неизправност, повреди и обслужване на каросерията на автомобила

В каросерията най-често се получава разхлабване на пантите на вратите, напукване и деформиране на ламарината, напукване или изгубване блясъка на бронята.

Пантите на вратите се разхлабват вследствие движение с голяма скорост по неравни пътища (особено когато амортисьорите не държат добре), а също така и поради настъпили деформации по каросерията. Напукването на ламарината се причинява от чести сътресения при лошо използване на автомобила, а деформациите по нея се получават в резултат на сблъскване и обръщане на автомобила.

Боята се поврежда, когато каросерията се измива с разяждащи вещества (бензин, газьол, препарат за миене, съдържащи сода каустик и др.) или автомобилът се оставя продължително време под прякото действие на атмосферно влияние – слънчеви лъчи, дъжд, сняг.

Повече за: Каросерия на автомобил – какво не знаем на адрес: http://znaya.com/неизправност-повреди-и-обслужване.

Ежедневното обслужване се свежда до някои грижи, които се свеждат в:

  1. Почистване или измиване на автомобила външно;
  2. Подсушаване на измитите части с гюдерия;
  3. Почистване вътрешността на каросерията.

Почистването на стъклото е важно, както, когато има дъжд, така и когато има сняг. Това става със специални чистачки.

Под предното стъкло се разполага таблото, върху което се намират множество контролно-измерителни уреди и някои командни органи. Предното стъкло се поставя пред водача. То трябва да осигури добра видимост, а при евентуални леки удари е пригодено така, че да се разпада без натрошаване и разпадане на малки частици.

В пространството определено за водача и пътниците се поставят два реда седалки. Предната седалка може да се мести и фиксира на различни разстояния от педалите и кормилото.

Съвременните автомобили имат климатични системи, адаптивни към всеки сезон. Разгледайте къде може да пътувате с вашия личен атомобил: Доказано качествени авточасти.

 

 

 

 

You may also like