Как да изберем рокля за бала според фигурата

Както по характер, нрави и харесвания, така и по телосложение всички сме идентични и различни. И колкото и да са различията в женския силует, главно те се поделят на няколко вида. Според това какви са се избират и дрехите. Ето и как да изберем рокля за бала, според фигурата:

Фигура на „круша“

Силует с форма на „круша“ се характеризира с тънка талия, доста широк ханш и тесни рамене. Момичетата с такава фигура имат едри бедрата са, така че не трябва да се насочва вниманието към тях. Изберете рокли, трапец или друг вид, стига да се наблюдава A-Line. Дългата рокля ще прикрие долната част и ще скрие бедрата и бричове, които са далеч от идеалното.

Фигурата на „обърнат триъгълник“

Момичета с тип фигура „обърнат триъгълник “ ще намерят няколко опции. Тъй като дамите с фигурата на „обърнат триъгълник“ имат широки рамене и бедрата, първата задача на роклята е да разшири на бедрата и да стесни раменете. Това ще ви помогне да балансирате фигурата. За вашата женственост е нужна драпирана пола. Подходящи са още модели с многопластови поли, поли с волани или шикозни пластове тъкани. Извадете допълнително ширина и така раменете асиметрична ще се оправят отгоре. Купете си рокля с една презрамка или рокля с едно рамо. Тези прости трикове ще ви помогнат да стесните широките си рамене. Можете да изберете рокля с асиметрична дължина на пола или такава със задигната предната част и отпусната към задната модели рокли.

Фигурата на „Ябълка“

Ако нямате талията и ханш или са много тесни, най-вероятно, вашия тип тяло е „Ябълка“. За да скриете излишните мазнини по корема и хълбоците е необходимо визуално стесняване в талията. Ако талията ви е без допълнителни килограми, можете да се ограничите рокля с широк колан, но не забравяйте, че колана трябва да бъде избран по-тъмен тон от този на роклята.

За много кльощави момичета с тип фигура „ябълка“ е важно визуално да увеличат горната и долната част. Той е неволно намаляване на размера на талията. Изберете красива рокля с волани пластове в областта на бедрата и гърдите.

За пълни момичета с форма на „ябълка“, перфектната рокля в стил ампир. Този стил скрива дефекти в областта на талията и жената изглежда като кралица.

Рокля с висока талия с летяща и пълна полата, драпирана директно под гърдите. Заслужава да се отбележи, че този стил изглежда добре на момичета, които търсят абитуриентски рокли ампир, без изключение.

Ако фигурата ви е по-скоро като фигура на модел и няма имате какво да криете, то купете си рокля в стил русалка. Тя ще подчертае вашата безупречен, достойнство и краката и другата половината от представителите човечеството ще онемеят пред вида ви.

Не забравяйте: по-късата пола и по-затворена рокля са отживелица. В избора на рокля за абитуриентския бал изберете тъкмо в обратната посока: дълбоко деколте свързано с дължина.

Когато последвате тези прости правила ще подчертаете достойнствата си и ще се откроите с чудесен вкус.

You may also like