Изхвърляне, почистване и ремоделиране на кухня

В реда на нещата е домът да е в безупречен ред, но не винаги времето, силите и познанията ни са на ниво и достатъчни. За да преобразите къщата си, започнете от кухнята. Това е мястото, където се храним, мястото, където цялото семейство се събира и място, където приготвяме храна си. В кухнята не трябва да има нищо излишно и най-вече мръсотия.

Започнете със следващите стъпки:

Организирайте килера – изхвърлете всичко, което е с изтекъл срок на годност, включително консерви и билки или подправки, които са стояли твърде дълго. Всичко, което е било по-дълго от една година, може да е старо и да отиде на боклука.

Почистете хладилника и фризера – направете цялостно почистване на рафтовете. Тези, от тях, които са подвижни, извадете ги и ги мийте в мивката или в съдомиялната машина. Почистете вътрешността на хладилника с мокра, сапунена кърпа. Изхвърлете всички храни с изтекъл срок.

Отменете предната част на хладилника, ако е необходимо и организирайте кухненския календар и бюрото.

Почистете микровълновата – за да издърпате освежите лесно микровълнова фурна с вода поставете чаша такава за няколко минути. Дръжте вратите затворени за още няколко минути, за да може парата да работи върху разливите, след което избършете всичко със сапунен парцал. Изплакнете и избършете.

Измийте прозорците отвътре и отвън.

Направете дълбоко почистване на пода. Измийте под фурната и хладилника.

Избършете прах от стените, дъските и горната част на хладилника.

Измийте вътрешността на кофите за боклук. Опитайте да използвате белина и вода. Изплакнете ги и ги оставете да изсъхнат навън.

Почистете канализацията и изхвърлете всичко на боклука. Вземете лимон или чаша бял оцет, за да се отървете от всякакви остри миризми.

Почистете фурната и печката. Ако нямате специален препарат, направете паста със сода за хляб и вода. Изчакайте да изсъхне през нощта и изстържете на сутринта.

Пускайте съдомиялната машина, докато е празна. Добавете малко бяло оцет, за да се отървете от всякакви миризми. Ако имате капак за храна в долната част на съдомиялната машина, изчистете я.

Вижте за почистване на апартамент и препарати за специални ситуации.

 

You may also like