Плазмотерапия – специфика и характеристики

Плазмолифицирането е нововъведение в сферата на подмладяващите процедури. С нея е възможно ефикасно и безопасно въведение в процесите по естествено възстановяване, като за тази цел се използват ресурсите на собствения организъм. Тази техника е всъщност леко забравената процедура по автохемотерапия.

Тя представлява процес от около 20-40 ml от венозната кръв на пациента се прекарват в центрофуга, разделят се на няколко фракции, плазмата се насища с тромбоцити и се инжектира в проблемна зона, изискваща актуализиране с тънки игли.

Плазмата е течен компонент на кръвта, който съдържа въглехидрати, витамини, протеини, мазнини, хормони и ензими. Също така, плазмата съдържа протеини, които могат да направят по-бързо споделянето и актуализирането на кожните клетки, косата и ноктите.

Основните задачи на тази процедура са стимулиране на имунитета и ускоряване метаболитните процеси. Поради това кожата регенерира тъканите и стимулира еластин и колаген, които правят по-млада, еластична и свежа кожата.

Плазмолифицирането се използва за: лечение на акне (акне); премахване на белези, някои несъвършенства по кожата и дефекти; подмладяваща терапия в зоната на лице, деколте и шия; коригиране на стри; за рехабилитация след лазерно обновяване; коригиране на бръчките и загуба на коса.

Плазмено повдигане на лицето

С въвеждането на плазма кръв, богата на тромбоцити, кожата се събужда и възстановява. Благодарение на активирането на микроциркулация кръвта е обогатена с кислород. Това допринася свежестта на кожата.

Фибробластите подобряват нивата на хиалуронова киселина, коензим Q10, еластан и колаген. Ефектът при лечението на плазминооринг акне се постига чрез отстраняване на възпалителните процеси, а дехидратираната и уморена кожа получава хидратация и храна.

Плазмата се вкарва в областта на брадичка, чело и назолабиални участъци. Такъв успешен метод може да замести обичайната процедура на контура, която решава тези проблеми с пълнители. Разбира се, не всички пациенти забелязват кардинални промени след първата процедура, както след обичайната пластична хирургия на лицето. Но ако прекарвате 4-5 сесии на редовни интервали, кожата започва да свети отвътре, малките бръчки изчезват, малки линии отслабват.

Петна, сивота, иктер и пастозадрастично намаляват. Тази техника е добре комбинирана с подмладяването на кожа, лазерна епилцяи и подмладяване, озонотерапия, фракционно смилане и хиалуроновата киселина.

 

 

 

You may also like