Що е то търсачка за оптимизация

Търсачките са се превърнали в неизменна част от света на информацията и изследванията, известен още като World Wide Web.

Ако знаете как да погледнете на търсачките ще разберете и някои от принципите им на работа. Ето и някои интересни факти за тях:

Определяне търсачките – важно за SEO номер 1 според eXtremeSEO.net .

С две думи, търсачките са създадени като инструмент, който онлайн потребителите могат да използват в стремежа си (търсене) на информация, съхраняване в интернет (World Wide Web). Поисканата информация, направена от онлайн потребител чрез търсачката след това се извежда в списък формат. Нещо подобно на формат с известни хитове. Показаните резултати съдържат информация, в рамките на уеб страници, изображения и различни други типове файлове.

Как работи двигателят на търсене? важно за SEO номер 2

Търсачките работят алгоритмично. Това означава, че крайната последователност от команди е програмирана така, че да се изчисли и данни процес, в крайна сметка осигурява „отговор“ на поисканите част от информацията. Така Търсачките работят „дигитално“ (с помощта на автоматизирани софтуерни програми), които се следят внимателно и се развива последователност в човешкия вход.

Търсачките работят в следния ред (важно за SEO номер 3):

Уеб обхождането – уеб роботи или паяци извличащи данни, които се съхраняват на уеб страници.

Индексиране – автоматизирани уеб браузъри проследяват връзките и намират, къде се съхранява информация. Съдържанието на уеб страница, а след това се анализира, за да се определи как трябва да бъдат индексирани. След като бъдат взети под внимание някои критерии за индексиране, данните се съхранява в база данни с индекс. Различните търсачки съхраняват тази информация по различен начин. Така например, Google проверява всички или само част от една страница. Търсачките могат да изградят цялостна база данни с единствената цел да предоставя информация за онлайн потребител.

Търсене – интернет потребителите, въвеждат заявка в търсачката с помощта на ключови думи. Собствениците на уебсайтове могат да изградят конкретен списък с ключови думи и фрази, създават плътност от ключови думи, която ще помогне да се индексират и в крайна сметка „намерят“ на база данни за търсещата машина. Този компонент на маркетинга за търсещи машини (SEM) или оптимизация за търсещи машини (SEO) помощи предоставяне на клиента (онлайн потребител) това, което иска да намерят, когато се провежда за търсене. А търсачката след това „изследва“ своя индекс и произвежда списък на уеб страници, които най-добре съответстват на заявените критерии. Предоставят се кратки резюмета, които заедно с това се показват в списъка.

Търсачките се смятат за полезни. Много милиони уеб страници могат да включват конкретни думи или фрази, които са търсени, а тя да пренареди според известни ключови думи и фрази. Онези, които не съдържат подходящо съдържание, което е полезно за онлайн потребителя остават назад – казват eXtremeSEO.

Много уеб страници, остават по-важни от други, по-авторитетни в своята конкурентна индустрия или просто по-популярни. Очакваните „най-добри“ резултати винаги ще излизат на върха. Всяка търсачка „решава“, кои са „най-добрите“ за нея и по-различни от други. Методите за определяне на по-добро класиране от друго постоянно се променят и развиват, но помнете SEO e разковничето. Това е пряко във връзка с промените и нуждите на онлайн потребителите според

 

You may also like