Цветен уеб дизайн: Как да създадем хармония в колорита?

Използването на цветове и умелото им съчетание са в основата на успешния уеб дизайн. Колоритът трябва да излъчва хармония, нюансите да си взаимодействат така, че да не предизвикват дискомфорт в читателя и страниците да предизвикват приятно усещане. За да се случи това, е необходимо да се следват основите на изграждане на дизайна ни казват от Уеб Дизайн България:

  1. Създаване на баланс при уеб дизайн

 

Когато цветовете изглеждат противоположни, но еднакво въздействащи се създава усещане за равновесие. Трябва да се използват елементи с еднакви размери и разположението им.

 

Може да позиционирате цветните елементи, симетрично, асиметрично и радиално (в кръг).

 

  1. Контраст при уеб дизайна

 

Това е класиката на изграждане на всеки вид дизайн. Когато елементите в композицията са противоположни по даден признак се провокира и интерес в читателя, и усещане за хармония. Цветовете им може да са бяло-черно, а обектите да са дълги и къси, с тънки и дебели рамки и т.н.

 

  1. Йерархия при уеб дизайна

 

Може да поставите акцента върху един от елементите (цветовете), а другите да изглеждат подчинени. Ако се опитвате да наблегнете върху всички, ще създадете хаос и ще разконцентрирате посетителите, а от това няма нищо да спечелите.

 

  1. Пропорционалност при уеб дизайна според Уеб Дизайн България.

 

Различните елементи не могат да са хаотично подбрани, ако търсим баланс във внушението. Трябва да се следи за пропорциите и мащаба на обектите и да се подчертава симетричността на композициите.

 

  1. В търсене на общото при уеб дизайна

 

Ако имаме различни по форма и цвят обекти, трябва да намерим начин да ги обединим–като повтаряща се композиция или обща концепция.

 

Трудно е за човек, който не се занимава професионално с това, да улови тънкостите в изграждането на хармонично съчетание. Лесно е обаче да се разбере, ако нещо не е направено като хората и провокира дискомфорт. За да не подлагате потребителите си на подобно неприятно усещане, доверете се на нас Уеб Дизайн България –владеем силата на цветовете и с наша помощ вашият уеб дизайн ще се превърне в хармонично цяло.

You may also like