Компютърни компоненти: основни компоненти

Днес е трудно да си представим човек, който няма персонален компютър. Повечето хора използват компютър, за да работят, да гледат филми, да намерят информация в интернет или просто да играят игри. В зависимост от предназначението на компютъра се избират и компоненти.

Например, за да работите в офис с документация, няма смисъл да се използвате мощна и скъпа видеокарта. Всеки обаче иска компютърът му да работи бързо и ефективно. Това зависи от оборудването му.

CPU

Процесорът следи процесите и операциите. Процесът преобразува компютърната програма в действие. Цените на процесорите са доста високи, но в зависимост от целта на компютрите, може да изберете най-добрата опция в съотношението цена-качество. Днес процесорите за персонални компютри са представени от Intel и AMD. Intel – без електричество, не изисква допълнителна охладителна система, AMD по – добре се справя с обработката на графики. Основните характеристики, които се управляват при избора на CPU, са броят на сърцевините и честотата, но е важно да се обърне внимание и на количеството кеш.

Дънната платка.

Дънната платка е предназначена за свързване на всички възли на компютъра: тя съдържа връзки за закрепване на процесора, чипове, RAM, гнезда за други устройства и захранващи устройства. Благодарение на дънната платка се обменят данни между процесора, RAM, дъски, устройства и други устройства.

За да подобрите работата на своя лаптоп, изберете добър вентилатор Sony VPC-EB VPC-EA.

Оперативна памет.

Той е предназначен за поставяне на данни и програми, използва процесора по време на работа. Той включва клетки за записване, четене и съхранение на данни. Технически характеристики – капацитет (обем) и скорост на обмен на данни. Оперативната памет е във формата на модул, върху който са фиксирани микросхемите, фиксирани чрез контакти. Типовете и стандартите на RAM се актуализират постоянно.

Твърд диск.

Твърдият диск се използва за съхраняване на файлове, необходими при работа с компютър. Днес твърдите дискове са разделени на SSD и HDD. SSD е устройство, което работи с транзистори. Те работят по-бързо и по-тихи класически твърди дискове, но са по-малко издръжливи и по-скъпи. HDD (както и твърди дискове) са предназначени да съхраняват информация за дълго време. Данните се записват под формата на магнитни петна, които се четат със специална глава, която се движи по диска. Характеристиките на задвижванията са обемът, скоростта на писане и четене на данни.

Разбира се, това не е целият пакет за персонален компютър. Аксесоарите също така включват: звукови карти, видео карти, захранващи устройства и периферни устройства (мрежови кабели, мишки, клавиатури, батерия, капак на батерия LG G2).

В онлайн магазина ще намерите висококачествени компоненти за лаптопи и детайли за тях на достъпни цени. Имаме богат избор от части и сервизно обслужване. Отидете на сайта и изберете всичко, от което се нуждаете.

 

You may also like