Как да премахнете детските рисунки от стената

Как да премахнете

Редовното замърсяване с прах по винилови тапети може да ви създаде много бъдещи проблеми. Ако търсите начини как се почистват такива, веднага ще ви кажем с влажна кърпа, като се използват конвенционални препарати или дори без тях.

Необходимо е само да се вземе под внимание, че миещите се винилови тапети са много условно наречени, поради тяхното силно или често триене. Тяхната текстура може да бъде счупена и да се образува “нов, избелял цвят”. Прахосмукачката за пране трябва да се използва с още по-голяма предпазливост и само със специална дюза.

Преди да пристъпим към същността, съветваме ви ида се запознаете и с реалните цени по товарене и извозване на отпадъци, без значение дали са от преди или след ремонт.

Боя

Оцветяването се превърна в популярен начин за декориране на стените в стаите. Най-често водоразтворимите бои се използват за вътрешна работа като по-безопасни и не отделят вредни летливи вещества във въздуха. Но предимствата на тези съединения стават техните недостатъци, ако става въпрос за премахване на петна. Факт е, че боите на водна основа не могат да бъдат засегнати от бял спирт и други разтворители, поради което отстраняването на петна от тях е много трудно. В този случай трябва да действате внимателно.

За съжаление, почти невъзможно е да се отстранят мастните петна върху повърхности, боядисани с боя на водна основа. Въпреки че производителите на тези могат дори да измиват боядисани повърхности, все още трябва да се положи голяма грижа, а често простото избърсване с влажна кърпа не е достатъчно, за да се избърше петно. Въпреки това, може да се опитате да го направите много по-малко забележимо, като използвате обикновен бял тебешир. Както и в случай на тапети, петното се втрива с тебешир и се оставя за половин час. След това прахът се отстранява със салфетка или мека четка за салфетки. Процедурата се повтаря няколко пъти. Може, също така да поставите тебешир върху тънка хартиена салфетка, да го натиснете на място и да я изгладите с гореща ютия. Стени и тавани, боядисани с боя на водна основа, Може да се опитате да измиете мръсотията и петна от молив и мастило със смес от питейна сода и вода в съотношение 1: 1. Сода каша се оставя върху петната за 10 минути, и след това се измива с влажна кърпа.

Повърхностите, боядисани с масло или други органични бои, могат да се почистват със сапунена вода, а петната по тях да бъдат намалени с помощта на различни разтворители, тъй като такива бои са устойчиви на техните ефекти. Това обаче трябва да се прави внимателно, за да се сведе до минимум ефектът, върху слоя боя.

Образуването на петна върху декоративната мазилка е по-лесно, отколкото отстраняването на такова по тапети и боядисани стени. Факт е, че такава мазилка е боядисана в насипно състояние. Това означава, че може да се втрива интензивно, дори с шкурка. Ето защо, на повърхността, може да използвате вода с детергенти и разтворители, и дори абразивни пасти. Трудностите могат да възникнат само при премахване на петна от текстурирана мазилка с помощта на шкурка. Ето, затова инструментите, които могат да повредят текстурирана повърхност, се използват внимателно и на много малка площ.

You may also like