Какво да направите от тави за яйца

Създаването на нещо със собствените ръце е много интересно и вълнуващо. Все повече неща, които сме смятали за боклук, стават материал за работа. Занаятите от пластмасови бутилки или винени тапи са трудни за изненада, но знаете ли, какво може да се направи с тави за яйца.

Как да си направите венец за яйца

Формата на клетките е идеална за създаване на различни цветове. Може да положите малко усилия и прекрасния букет ще украси вашата всекидневна. В нашата статия ще ви разкажем как да направите оригинален венец от тави за яйца.

Как да си направите венец за яйца

Домашни памучни бонбони

Това е един от основните етапи в създаване на венец. С остри ножици нарязваме тавата на клетки. От тях изрязваме четири дълги овални венчелистчета, а между тях тънки клонки.

Боядисваме кутиите в кафяво с акварели, добавяме малко повече вода за затопляне на картона. Оформяме венчелистчетата: огъваме ги наполовина и ги огъваме навътре. Оставете да изсъхне.

По същия начин правите сърцевината от памук. Откъснете лентата, сгънете под формата на топка и фиксирайте. Залепете четири от тези топчета в кутия.

Формиране на венци

Ние правим основата на върбови клони. Сухата част може да се накисва в студена вода през нощта, така че да станат пластмасови. Така правим венец от клоните и ги връзваме с въже, за да поддържат формата си.

Оправяме памучните кутии с пистолет с лепило. Отлично допълнение ще бъдат колоски от пшеница, декоративни цветя, които също могат да са направени от тавите.

Цветя за яйца

Нарязваме тавата на клетки и правим венчелистчета от всяка. Формата и размерът влияят на великолепието на цветето.

Разпространяваме всеки детайл в друг, като фиксираме плътно в центъра с лепило. Цветята могат да бъдат боядисани с акварел или гваш.

Тавите за яйца са един от най-достъпните материали за ръкоделие. Лесно е да превърнете сивия и незабележим картон в красиви цветя и да създадете атмосфера на празник или домашен уют.

Източник: www.Али.com.

You may also like