Как да си направим стойка за нож

Съвременните магазини с кухненски прибори предлагат огромен избор от оригинални дизайнерски тела, но най-често такива уреди струват много пари. Ако не е възможно да покриете големите отпадъци, може да създадете шедьовър, без проблеми у дома.

Разбира се винаги има и по-лесен начин, а той е като се обадите за Цена за почистване на таван с боклук.

Редакционният ни екип е подготвил за вас подбор на статия от 5 прости стойки за нож, които може да направите със собствените си ръце. Всяка опция благоприятно подчертава дизайна на вашата кухня, помага за поддържане реда и ще се превърне в декорация на плота.

Направи си държачи за ножове

Поставките за ножове могат да бъдат направени от обикновени импровизирани инструменти, които да намерите във всеки дом: стъклени буркани, зърнени храни, книги и много други. Основното в тази работа се пада на фантазията и желанието да превърнете собствената си кухня в най-удобния ъгъл на къщата.

Стойка купа

Бърза и лесна версия на стойката за нож е контейнер с пълнител. За производството му може да използвате калай или стъклени кутии, пластмасови тръби и дървени кутии. Основното е да ги напълните, колкото е възможно по-гъсто с един от пълнителите: ориз, боб, спагети или бамбукови пръчици. Ножовете лесно ще влязат в материали и ще останат свежи и чисти.

Щанд за книги

Друг добър вариант би бил щанд от стари книги. За целта, вържете няколко копия с канап или дебела вълнена нишка, колкото е възможно по-плътно и близо. Поставете ножове, между страниците. С такава стойка трябва да запомните едно правило – уредите трябва да се избърсват до сухо, в противен случай ще започне появата на мухъл.

Стойка с магнити

Ако на плота няма място, направете стойка от дъска с магнити. Тя може да е окачена на куки, прикрепени към работната зона. Вземете няколко силни магнити и ги залепете на малко разстояние един от друг. Благодарение на тази стойка ще спестите не само свободно пространство, но и реда в кухнята.

Филцова торба

Друг вариант за стена може да бъде торбичката от филц. Изработката е съвсем проста: шийте две парчета филц и след това шийте отделенията за ножове с шевна машина, въз основа на тяхната ширина. Може да окачите стойката по същия начин като дървена: на куки или нокти.

Органайзер за ножове

Органайзерът за ножове може да е скрит в нощното шкафче. Използвайте конвенционална сушилня за пластмасови прибори или плътно сгънати листа от дървесина, в които ножовете на ножа се бутат хоризонтално.

Сигурни сме, че определено ще намерите и направите стойка, която идеално се вписва в интериора на вашата кухня. Подобни занаяти може да практикувате и от пластмасови бутилки, стари табуретки, стъклени буркани и какво ли не излишно. Всички те ще помогнат за създаването на уникален уют.

You may also like