Как сами да си направите часовник

Времето тече бързо, за да сме в крак с него, нужни са ни часове. В ерата на технологиите е лесно. Може да погледнете в телефон, таблет или фитнес уреда и ще знаете колко е часът. Но за мнозина часовниците действат като интересен елемент на декора, особено ако са направени на ръка.

Как да си направим часовник, предлагаме ви да научите сега.

Има огромно количество материал за такива занаяти, в тази статия искаме да споделим с вас, метода за изработка на часовници от чиния. Всяка къща оставя и има куп самотни чинии с по-малко щастлива съдба. Използвайте ги, за да създадете уникален по рода си шедьовър.

А когато в дома има не само стара битовия, но и мебели, проверете за Безплатно извозване на стари мебели в Пловдив.

Подготовка за работа

На първо място, трябва да подготвите всички необходими елементи:

бормашина с диаметър 8 мм за плочки и стъкло;

порцеланова чиния;

комплект за създаване на часовник;

батерии;

предпазни очила;

моларна лента;

чаша вода.

Ето и как да си направите часовник сами:

Порцеланът е доста крехък, с физическо въздействие могат да се появят пукнатини и повреди. За да избегнете това, залепете лента в средата на плочата напречно и маркирайте центъра.

Внимателно пробийте дупка на маркировката, спирайте на всеки няколко секунди и охлаждайте свредлото във вода, това ще помогне да избегнете нагряването на плочата и нейното разцепване.

След като приключите, пристъпвате към инсталирането на часовника. Фиксирайте блока на дъното и прикрепете стрелките от предната страна. Уверете се, че са стегнати.

По желание може да украсите часовника и циферблат с други елементи. Може да нарисувате сами или да купите хартиени заготовки в магазина.

Сам виждате, че да направите часовник от чиния не е труден метод. Той е подходящ и за други елементи: капаци от тенджера, стара чиния или дори тиган. Въображението ви е безгранично, дайте му безплатна възможност.

You may also like