Отглеждане на лук на балкона

Отглеждането на лук е доста лесно. Самото растение расте доста бързо. Хората оценяват полезните му свойства по време на настинки. То активира метаболизма, има бактерицидни свойства и укрепва организма. Ето защо днес ви предлагаме да отглеждате тази прекрасна зеленина точно на вашия балкон. Ето как да стане това:

За да отглеждате на лук на балкона и у дома, трябва да изберете правилния капацитет, питателна земя и добри семена. Растението трябва да е осигурено с достатъчно количество светлина и влага.

Както при селекцията на семена, така и тук, трябва да се съсредоточите, върху покълването.

Освен това обърнете внимание на срока на годност. Той не трябва да надвишава 1-2 години. Така че през зимата може да се насладите на прясна зеленина, а през март или април да засадите в просторен съд.

Насажденията понякога трябва да се подхранват веднъж или два пъти годишно, за да се освежи почвата. Тогава лукът ще може да живее 2 години. Засадете семената в контейнер с височина най-малко 15 см с дренажни отвори и камъчета в долната част.

Купете питателна, но ронлива почва със слаба или неутрална киселинност. Може да включва пясък или торф. Глиненестите или пясъчни почви са идеални за това растение.

За дезинфекция на земята добавете към сместа 3% разтвор на калиев перманганат. Преди засаждането не забравяйте да накиснете семената, за да стимулирате покълването, и оставете почвата да престои на стайна температура и да се загрее.

Накиснете семената от лука в слаб разтвор на калиев перманганат за 30 минути. След това ги преместете в топла вода за 8–10 часа, като 2 пъти замествате течността. Изсушете тези семена в края.

Когато се нуждаете от Камион за изхвърляне на вредни отпадъци, потърсете в официалната страница на сайта.

You may also like