Изхвърляне на стари мебели и как да изберем нови за интериора на спалня

Спалнята е най-тихото и удобно място във всеки дом. С модерния ритъм на живот всеки човек се нуждае не само от спокоен сън, но и от място, където вечер напълно да се отпусне и да се отървете от дневните дела. Правилният декор на спалнята ще играе водеща роля в това.

Днес има две различни области на мебелната мода: класическа и модерна.

Класическият стил включва мебели от тъмно дърво с извити линии, резбовани елементи. Този стил се фокусира, върху детайлите;

Модерният се отнася до минималистичния стил. Това предполага ясни линии, прости геометрични форми, минимум детайли.

Какво да изберете от такава широка гама мебели? Кой е най-добрият цвят, дизайн, материал? Всички тези фактори заедно ще определят ценовата категория на вашите мебели за дома. Тук, е мястото да споменем, че ако планирате да внедрите нови мебели в дома си, то ще трябва да сте решили съдбата на старите. За изхвърляне на стари мебели предвидете си фирма, която да свърши работата. Доказана в бранша са kostovi.bg.

И така, на първо място, трябва да разберете сами, защо трябва да помислите върху интериора на спалнята. Без това просто няма да може да организирате почивката и съня си. Всяка мебел и аксесоар се купуват, като се вземат предвид всички останали детайли, цветове и дизайни. Необходимо е да издържате на един стил в спалнята. Нека всеки елемент отговаря на вашия характер и да има благоприятен ефект, върху ежедневното благосъстояние.

Тук всяко малко нещо има своя уникален принос – картина или ваза могат да променят атмосферата на спалнята. И все пак, всички тези детайли няма да донесат усещането за комфорт, така необходимо в спалнята, ако мебелите са избрани набързо. Изборът и подреждането им в спалнята трябва да става, според няколко основни правила.

Модерните магазини за мебели ще предложат най-широк избор от спални комплекти от класически стилове: барок, империя и готика до модерен минимализъм: хай-тек, техно. Всичко се определя от вашите финансови възможности и творческото въображение.

Централно нещо в спалнята е преди всичко леглото. Именно тя определя стила на обзавеждането на цялата стая. Леглото трябва да е удобно. Дизайнът му трябва да е надежден, висококачествен и издръжлив. По-добре е да не пестите от леглото. Това е качеството му, което определя добрия сън и следователно вашето здраве.

Външният вид на леглото се определя от облегалката, а качествените характеристики се определят от правилно подбраните рамка, ортопедична основа и матрак. Тук, когато купувате е по-добре да се консултирате със специалисти.

Правилното разположение на леглото в спалнята е срещу страничната стена или диагонално. Поставянето му, успоредно на входната врата е нежелателно. По-добре е да се види кой влиза в стаята. Също така е добре да има достатъчно място от трите страни на леглото, когато на него спят двама души.

Нощните шкафчета са много функционален елемент, който ви позволява да имате „под ръка“ всички необходими неща. Лампата на нощното шкафче трябва да осветява стаята нежно и незабележимо, за да може да четете тихо, преди лягане. Може да закупите мебелна стена в спалнята, ако стаята е просторна. Стената ще ви позволи благоприятно да декорирате стаята в стилистичен смисъл. Изобилието от рафтове и чекмеджета ще създаде условия за творчество – може да разположите не само необходимите неща, но и да запълните стаята със семейни снимки и запомнящи се сувенири.

Спалнята е лична зона, която ни помага да придобием нови сили за ежедневна работа. Когато избирате мебели за интериора на спалнята, трябва да запомните, че това е гаранция за физическо състояние и психологическо благополучие. Спрете се на тези модели, които са съчетани с характер и вкус. Само така ефектът от положителното им въздействие ще е пълен.

Естествено главното предназначение на спалнята си остава тя да е стая за спане и почивка. Някои допълват интериора с библиотека, бар или уред за упражнения, но в този случай е по-добре да разделите стаята на няколко зони, като използвате различни опции за осветление и тавани на различни нива. Например, спортен кът може да е ярко осветен, а окачените странични светлини в бара ще направят този кът особено изискан.

Когато нямате идея за нещо и не намирате ценен съвет, импровизирайте.

You may also like