Как да изберете хамалска фирма за почистване на мазета и тавани

Как да изберете хамалска фирма за почистване на мазета и тавани

Предстои ли ви да се преместите в нов квартал или нов град? Ето няколко съвета как да изберете хамалска фирма и да спестите пари, заедно с това да организирате почистване на мазета и тавани.

Преместването рано или късно се случва на всеки. Местим се по работа, защото наемът е твърде висок, или защото ни чака по-голяма къща. Каквато и да е причината, преместването е голям източник на стрес и цена, която не бива да се подценява. Ако изберете добра хамалска фирма, може да сте спокойни, че вашите вещи ще са правилно разпределени, в перфектно състояние, а наред с това ще имате добре организирани терени.

Как да изберем хамалска фирма?

Планирайте всичко от по-рано. Ако се преместите навреме, ще имате възможност да поискате различни оценки, да определите датите за огледи. При оглед ще се срещнете с техник, който ще добие представа за вашите нужди и обема на мебелите и предметите, които трябва да транспортирате. Той ще ви покаже как работи и ще ви даде цялата полезна информация, от която се нуждаете, както и някои съвети въз основа на договореното.

Съветът е да не се спирате на първата фирма, а да чуете и други предложения. Сравняването на оценки е полезно, за да не се спирате само на цената. Често инстинктът е да се изберете компанията с най-ниска цена. Въпросът е  да оцените предлаганата услуга и да видите, какво е включено и какво не. Пример за предлагана услуга е вида на предоставеното транспортно средство или вида услугата.

Как да разберете дали хамалската фирма е надеждна?

Преместването не е лесно, затова винаги е по-добре да разчитате на специализирани фирми. С тяхна помощ може лесно и бързо да планирате както извозване на стари боклуци така и почистване на мазета и тавани и други терени, които са задръстени с боклук през годините. Най-сериозните хамалски фирми като SMETISHTE.COM предлагат следните услуги:

превозни средства за извиване на всякакви материали;

квалифициран и постоянно нает персонал;

помощ на място, ако се местите от едно място на друго;

събиране и опаковане на всичко излишно;

почистване на мазета и тавани, както  нова, така и в стара къща;

изхвърляне на излишните неща на сметище с извозване до депо.

На какво още да обърнете внимание при наемането на фирма

Договорът трябва да е ясен и прозрачен. По време на проверката задайте няколко въпроса, относно целите на вашата услуга. Такъв формуляр има за цел да защити правата на компанията и клиентите. Той, най-често включва следните елементи:

етапите на почистване;

проверката/предварителен оглед на място;

котировката на разходите позиция по позиция;

подготовка на мебели и лични вещи;

Колко струва едно преместване

Вече знаете как да оцените добрата хамалска фирма. Но как да изберете този, който е подходящ за вас и  да запазите разходите ниски? Първо, задайте си няколко въпроса: Какъв обем артикули ви трябват, за да се преместите друг (нов) дом? Колко време имате, за да се погрижите за преместването? Колко далеч е новата къща?

Имайте предвид, че цената на едно почистване, както и преместване не е еднаква за всички. Има известни променливите, които определят цената. Те са:

Разстояние, на което се намира обекта;

общите обеми боклук за изнасяне/транспортиране;

лекотата на разглобяване и сглобяване на мебели;

лесен достъп до жилището от улицата. Товарен асансьор за достъп до горните етажи.

В заключение:

Фирмата за хамалски услуги може да ви предложи различни цени през различните периоди от годината. Обикновено цените се покачват във връзка с летните месеци.

Консултирайте се и задайте всички необходими въпроси, попитайте за всичко, което ви интересува подробно. Преместването, както и почистването се отнася до вашите вещи – имате пълното право да знаете как работи.

Повече за предлаганите от фирми услуги, вижте на този линк: https://smetishte.com/pochistvane-mazeta-tavani-izvozvane-smetishte.

You may also like