Как да си направите алпинеум след почистване на двор

ак да си направите алпинеум след почистване на двор

Алпинеумът не е просто купчина камъни, хвърлени на камара. Противно на това, което може би си мислите, алпинеумите изискват малко планиране и усилия. Нека това не ви плаши обаче. Усилията ви ще си заслужават, когато имате красиво озеленена външна площ в двора си, която никога няма да ви се налага да косите!

От къде да започнете

Разбира се, след като сте направили традиционното пролетно почистване на двор, събрали сте всичката изгнила шума, паднали листа и отломки от счупени клони, останали от тежката зима е време да планирате декорациите по двора. Предвидете, че вашето пространство извън къщата е готово за всички действия по пролетното почистване на двор.

За целта имате нужда от камъни (това се подразбира в самото име), но не всички от тях са от вида, който може да намерите. Има начини да получите малко камъни безплатно и ще стигнем до това, но ако искате голям централен камък във вашата градина, ще трябва да си го купите. По същия начин ако искате да вземете растения или да преместите някои от друго място в двора, тъй като растенията добавят височина и интерес към алпинеума (тук плевелите не се броят).

Проектиране на дворното пространство

Ако вашият алпинеум бъде в равна зона, може да искате да създадете берма или лек хълм от скала, за да добавите малко по загадъчен стил и да събудите интерес. Не е нужно да полагате големи усиля. Можете само да разместите височините на скалите и да добавите по-високи растения към гърба, за да получите височина.

Ще искате да подредите градината си така, че да изглежда естествено, така че почерпете вдъхновение от природата. Може да си направите кът, издълбан от природата. Такъв може да има срутени камъни, мъх и лишеи, голо място или две, а след това, както се досещате, още камъни.

Последвайте тази връзка: https://dvorove.com/firma-ceni-pochistvane-dvor, за повече подробности относно услугите по почистване на дворове.

Време е за финала

Сега е време да вземете материалите за вашия алпинеум. Може да получите камъни от строителни обекти, фермери, обекти за ремонт на пътища, но не забравяйте да попитате първо. Избягвайте вземането на камъни от защитени земи като паркове или природни резервати; ще нарушите местната екосистема и бихте могли по невнимание да пренесете чужди растения и насекоми във вашата градина.

Изграждане и развитие

Ако поставяте алпинеум на хълм, трябва да вземете предвид наклона. Може да поискате да поставите по-големите камъни на дъното. По-големи камъни могат да направят върха, ако има по-равно място на земята, но трябва да бъдат поставени доста далеч в почвата или гравитацията ще ги премести вместо вас.

Ако ви харесва как изглежда, поставете ги в почвата и ги оставете за известно време. Ако искате мръсотията да се утаи, преди да добавите растения, изчакайте малко. Направете малко проучване и вземете растения, които виреят в скалисти райони с песъчлива почва. Разбира се, сукулентите идват на ум веднага, но вашият окончателен избор ще зависи от вида, който търсите и от климата, в който живеете.

И ето го – алпинеумът, който може да служи като красиво допълнение към вашия двор и може да ви помогне в отглеждането на красиви растения вече е готов.

Източник: dvorove.com

You may also like