Предекориране или извозване на стари мебели

Предекориране или извозване на стари мебели – какво трябва да изберете

Днес ще поговорим за това дали предекориране или извозване на мебели е добре да изберете. Мебелите понякога могат да бъдат спасени и дори е препоръчително да го направите, ако имате такава възможност.

Когато искате да промените декора на дома си, най-важният разход, който се появява е новите мебели. Предекорирането е по-евтино, ако започнете от мебелите, които имате и промените външния им вид, чрез проекти за ремонт.

Предекориране или извозване на стари мебели – какво трябва да изберете

Старите мебели понякога си струва да бъдат запазени, вместо дори ако външният вид е остарял и вече не ни харесва. Много пъти може да се спаси, вместо да се прибягва към извозване на стари мебели. Дори е препоръчително да го направите, ако можете. Това означава икономия на ресурси – пари, материали – и част от устойчив начин на живот.

По-долу сме събрали няколко начина, по които да обновите шкафовете и скриновете, за да внесете глътка свеж въздух в декорацията на вашия дом. Не се ограничавайте само до шкафове, защото всяка от техниките в статията е подходяща и за други мебели!

Може да използвате тези техники поотделно или да ги комбинирате, върху една и съща мебел, в зависимост от вашия опит, материалите и времето, с което разполагате. Преди да започнете ремонта, уверете се, че сте отговорили на някои основни въпроси за успеха на вашия проект.

От какъв материал е изработена мебелта?

Дърво, ПДЧ, МДФ, пластмаса или метал? Всеки материал има свои собствени характеристики, които влияят, върху избора на материали и процеса на възстановяване.

Колко са повредени мебелите?

Когато дървото е изгнило, проядено от кариес или вече няма устойчивост, откажете се от възстановяването. Същото е, когато ставите са повредени и влияят на здравината на конструкцията. В такъв случай възниква проблемът с възстановяването, за което все пак трябва да се свържете със специалист.

Как се държат избраните материали върху вашите мебели?

Тествайте боята в ъгъл, от вътрешната страна. Опитайте лепилото, вижте дали прилепва към тази повърхност. Измерете дали новите дръжки пасват във вече направените отвори. Открийте тези неща навреме, за да не компрометирате проекта си в твърде напреднала фаза. По този начин все ще имате време да направите промени в плана си.

Какви ремонти трябва да се направят, преди боядисване?

трябва ли да се сменят пантите или плъзгащия механизъм на чекмеджетата? Този отговор ви помага да изберете метода за възстановяване и може да доведе до преконфигуриране на вашия гардероб в новата му версия.

Източник: Evro.Center

You may also like