Борба с гълъби – доказани начини да изплашите птиците

Борба с гълъби - доказани начини да изплашите птиците

Всеки, който има балкон се е сблъсквал с проблем с птиците и се е замислял как да води Борба с гълъби. Самите гълъбите, които непоканени влизат на този простор и оставят следи от изпражненията си, а това е твърде неприятно за всеки.

Тази статия ще ви представи няколко доказани начина да водите успешна борба с гълъби и да изплашите пернатите. Така ще знаете как да ги държите далеч от вашия балкон завинаги.

  1. Използвайте гълъбни конструкции:

Те са създадени специално и имат за цел, да са ефективен начин, с който може да предотвратите гълъбите да пребивават на вашия балкон. Те се монтират на ръба на балкона и предотвратяват гълъбите да се скупчат и гнездят. Гълъбните конструкции могат да бъдат направени от различни материали, като мрежи или метални пръчки и са лесни за инсталиране.

  1. Приложете звукови плашила:

Гълъбите са чувствителни към звуци, които ги стряска. Може да използвате ултразвукови устройства, които излъчват звуци, неприятни за гълъбите и ги отблъскват от балкона. Също така, може да използвате и звукови записи на хищни птици, които със своите звуци ще накарат гълъбите да се чувстват заплашени и да се отдалечат.

  1. Използвайте визуални плашила:

Гълъбите също реагират на визуални стимули, които ги плашат. Може да използвате метални ленти или ветрила, хвърчила, които се движат при вятър и създават светкавици и отблясъци. Това ще накара гълъбите да се чувстват несигурни и да избягват балкона ви.

  1. Поставете прегради за гнезда:

Гълъбите често гнездят на балконите, защото предлагат уютни и защитени места. Може да предотвратите гнезденето като поставите прегради на местата, които те предпочитат. Използвайте мрежи или други материали, които да предотвратят достъпа до местата за гнездене.

  1. Използвайте химикали:

В някои случаи, когато другите методи не са достатъчно ефективни, може да приложите химикалите за отблъскване на гълъбите. Съществуват спрейове и гелове, които съдържат неприятни аромати за гълъбите и ги държат, далеч от балкона. Внимавайте обаче да използвате само безопасни и разрешени химикали.

Заключение:

Задържането на гълъбите далеч от балкона може да бъде предизвикателство, но с правилния подход и комбинация от различни методи, може да постигнете успех. Не забравяйте да бъдете последователни и да използвате повече от един начин, за да гарантирате, че гълъбите ще се отдалечат от вашата тераса завинаги.

Източник: Izvozva.bg

You may also like