Правилото за почистване за 2 минути. Трикът е вирусен и предизвиква фурор сред домакините

Правилото за почистване за 2 минути. Трикът е вирусен и предизвиква фурор сред домакините

Почистване на дома – мисията е трудна и уморителна. Представлява задача, която много пъти не искаме да правим, но трябва. За щастие има едно просто правило, което ще ви помогне да почистите къщата много по-бързо, за да можете да се насладите на свободното си време.

Новият трик за почистване, който трябва да опитате

Прекарали сте по-голямата част от деня в почистване на стаята, бърсане на прах, миене на пода, сгъване на всяка дреха и само след няколко часа тя отново изглежда мръсна? Разбира се, не е вярно, но само нещо не на място, след почистване може да ви притесни.

Без значение, колко време сте прекарали в почистване на къщата, ако имате малко безпорядък в стаята, ще почувствате, че трябва да почистите отново. За щастие, за да избегнем подобна ситуация и да се справим с най-често срещаните задачи в къщата, се появи нов начин за справяне с ежедневните отговорности.

Това е прост, лесен и лесен трик за почистване, който ще ви помогне да поддържате къщата си подредена и чиста за по-дълго време. Нарича се правилото на две минути. Това включва метод за почистване, който набира все повече последователи, защото ви позволява да изпълнявате прости задачи с лекота.  Тук може да проверите за цени за демонтаж, изнасяне, товарене и извозване на мебели.

Какво е правилото за 2 минути?

Правилото за две минути гласи, че ако една задача отнема по-малко от две минути, не я оставяйте за по-късно, направете я възможно най-скоро. Можете да „разширите“ това правило за цялото семейство, така че да завършите почистването много по-бързо. Ето някои примери за задачи, които можете да изпълнявате, като следвате правилото:

Закачете дрехите, които сте носили, вместо да ги оставяте на стола или леглото и да забравите за тях;

Измийте чиниите след хранене. Така няма да се натрупа много;

Изчистете антрето. Ако имате чист коридор, веднага щом влезете в къщата, ще имате много по-добро усещане.

Правилото може да важи за много повече задачи, които, ако ги направите веднага, ще ги изхвърлите от списъка си за почистване много по-бързо, без дори да го осъзнавате. Освен това можете да включите цялото семейство в заниманието.

Източник: Chistachi.bg

You may also like